Inreda uterummet, skapa din egen oas

Inreda uterummet för långa härliga kvällar

Nu är det hög tid att inreda uterummet för säsongen, men hur inreder man på bästa sätt? Det finns några bra tips för att få det uterum som man har drömt om. Ett tips är att inreda i klassiska och tåliga material som trä, betong och sten. Låt dessa utgöra en bas och komplettera med växter, kuddar och lampor för att få in färgklickar. Tänk på att det kan vara skönt med ett parasoll om solen står på hela eftermiddagen, då kan det nästan bli olidligt varmt.

Stora växter kan också ge skugga. Att ha växter på uteplatsen är nästan ett måste, oavsett om man har gröna fingrar eller inte. Vi har många ätbara växter i Sverige som passar att odla i krukor. Då kan man gå ut och noppa av den mängd som behövs, färska kryddor är en lyx. En rolig grej är att låta exempelvis backtimjan få växa fritt mellan stenplattorna.

Det blir en mjukare inramning, doftar gott och drar till sig fjärilar. Ett annat tips som är viktigt att tänka på före man ska inreda uterummet är vad det ska användas till. Ska man bara sitta där och läsa en bok eller ska man ha plats för stora middagar? I det sista fallet behövs kanske både infravärmare och lampor. Låt bloggar och trädgårdsmagasin inspirera.

(Visited 92 times, 1 visits today)